CBR Machtiging

Waarom een machtiging?

Voordat rijschool F.S. Smart het examen voor jou kan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Dat is tegenwoordig verplicht, maar biedt jou wel veel voordelen.

Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een examen of toets voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw gegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD.

 

Het CBR-rijschoolnummer van F.S. Smart wat je nodig hebt voor de machtiging is 5515F9.

Geef je DigiD nooit aan een ander. Hieronder staat precies wat je moet doen om rijschool F.S. Smart te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

 

Te volgen stappen voor de machtiging

 

Ga naar: mijn.cbr.nl

 

> Klik op: "Inloggen met DIGID"

> Vul je DIGID-gegevens in

> Klik op: "Rijschool machtigen"

> Lees de voorwaarden en klik op "Akkoord"

> Vul het CBR-rijschoolnummer 5515F9 in.

> Klik op: "Volgende stap"

> Vul de ontbrekende gegevens in

> Klik op: "Machtigen"

 

Verder is het goed om te weten dat jouw rijschool een examen of toets alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van tevoren goed af met je rijschool. Het machtigen van je rijschool en het reserveren op naam moet ertoe leiden dat jouw rijschool altijd binnen afzienbare tijd een examen voor jou kan aanvragen.